Moldavie Transilvanie.

Title : Moldavie Transilvanie.
Cartographer : Alain Manesson Mallet
Date : 1683
Dimensions : 20,6 x 13,6 cm


This map is taken from the 1683's french edition of the "Description de l'Univers", one of the earliest printed miniature, illustrated world history/geography books. It illustrates Transylvania, Walachia, Moldavia and a part of Hungary, with a lot of important city names.

Aceasta harta este luata din editia franceza de la 1683 a cartii "Description de l'Univers", una din primele carti miniaturi de geografie si istorie ilustrate . Aceasta arata Transilvania, Valahia, Moldova si o parte a Ungariei, impreuna cu numele oraselor importante de pe teritoriul acestora.


.

13 comentarii:

Dan spunea...

Interesant! (ma bucur ca am vazut acolo si Sighisoara si Oradea)

Anonim spunea...

Foarte interesanta harta !

Marco Fabrizio Ramírez Padilla spunea...

O altă carte frumoasă de hărţi, am observat că include latitudine, longitudine, cu grade lor respective.
Saludos.

© Bogdan Nemes spunea...

multumesc tuturor pentru comentarii :) o sa incerc sa pun un post nou, pentru ca de cateva luni stagneaza totul.

Marco - thank you! and thank you for trying to speak romanian! :)
best wishes!!

Bibliotecaru spunea...

Ce bine ar fi ca aceste cărţi să fie scanate şi, eventual, traduse.

Bibliotecaru spunea...

Paşte Fericit!

Anonim spunea...

Felicitari pentru acest blog, pentru colectia impresionanta, dar si pentru munca depusa pentru ca aceste raritati sa poata ajunga la fiecare dintre noi. Am "belit" ochii (scuze de expresie) ore in sir pe blog, fara sa ma satur. Si inca nu l-am terminat. Cele bune si spor la treaba in continuare!
Adi, Cluj

Anonim spunea...

Sunt incantat de ce am vazut pe blogul dumneavoastra! Nu credeam ca exista asa ceva intr-o biblioteca a vreunei persoane din Romania.Probabil ca sunt mult mai multe minunatii acolo, din cate se vede in poze. Astept cu interes noi postari.
Peste blog am dat intamplator, dar o sa incerc sa-l propun si prietenilor.Am si eu o mica biblioteca, dar cu asta pe care am vazut-o acum, ma simt coplesit ! Si mandru ca exista in Romania!
Mult succes !

Descubre Irlanda/Europa Napoleónica spunea...

Estimado Webmaster,

Te escribo para comunicarte que la Web "Vive l'Empereur!" ha cambiado de dominio pasando a llamarse "Europa Napoleónica".

http://europanapoleonica.blogspot.com/

Cordiales saludos,
Europa Napoleónica

Anonim spunea...

O cole colectie extraordinara de carte veche, harti vechi si gravuri vechi.Va felicit si voi reveni sa privesc de cate ori sunt suparat pe viata!
Sa aveti grija de ea ca de copii dumneavoastra !

Anonim spunea...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

gravura laser spunea...

Hi, to start with I want to tell you that I follow your blog. Great post, I totally agree with you. Have a great day mate.

Decoratiuni Gradina spunea...

O data eram un imperiu, acum suntem un mic sat al Comunitatii Europene!