L'histoire Ecclesiastique de Nicefore, Fils de Calliste Xanthouplois

Title : L'histoire Ecclesiastique de Nicefore, Fils de Calliste Xanthouplois
Author : Nicephore Calliste
Date : 1578
Dimensions :

The filigrees :
.

3 comentarii:

Mits spunea...

Its great to read and decorate the antique books and these are very beautiful books.

===================================

neha trehan
lookforward

Taake spunea...

Aceasta carte se gaseste si in biblioteca privata a lui Allatius, la Roma, unde am studiat.
Acest blog este extraordinar de frumos. In ultimul numar din The World of Interiors a fost publicat un articol despre celebrele si ravnitele "dust jackets"!
Iar articolul se incheie asa:
"Sony recently designed a gadget to make books, as we know them, unnecessary. Compact and convenient, it can summon up a title and its contents in the flick of a screen. But it`s just not the real deal, for all the words that it holds. For some of us, the true sort of book will always be an object of beauty, a joy, a pleasure to own - even if we never get round to reading it." (noiembrie 2008)
Ultimile cuvinte m-au linistit.
Eu personal am o colectie (destul de modesta) de notite personale facute pe marginea unei anumite carti (pe foi separate). Unele se reduc la cateva randuri...altele la cateva pagini.
P.S. Ar fi prea complicat sa comentez fiecare carte - ca si bibliofil inrait!
http://lanternativa.info/

Bogdan Nemes spunea...

mits - Thank you! I hope you’ll stick around because there are a lot more coming, and a lot more interesting, both historically and informational speaking.

taake - Ma bucur sa aud asta. intotdeauna ma gandesc unde se mai gasesc copii ale cartilor importante din biblioteca. Am foarte multe carti de bibliofilie - peste 6000. As vrea sa le pot pune pe toate, dar nu am nici spatiu nici timp sa o fac. Tot ce este aici este un procentaj infim, dar sunt carti cu o valoare destul de mare.
Intr-adevar, este superb sa admiri carti pe care nu le poti citi, si sa iti imaginezi istoria lor, prin cate maini a trecut, eventual in ce biserici au fost tinute, sa vezi notitele de pe margini... nu se compara cu nimic digital.

M-am uitat pe blogurile tale. O sa si dau comentarii.
Pe blogul meu o sa mai pun 2 incunabule foarte interesante, carti cu gravuri de Gustave Dore, poate istorii si enciclopedii printre care si enciclopedia Diderot - a 4a editie, este tot pentru ce am avut bani, prima editie fiind inaccesibila ca si cost.